Salon za zdravlje i ljepotu PDF Ispis E-mail

U okviru Ženske edukacione organizacije Kewser već duži niz godina djeluje i Salon za očuvanje zdravlja i ljepote. Prednost našeg salona je upravo u tome što je namijenjen samo ženama, tako da sve žene koje odluče da koriste usluge ovog salona sigurno će naći nešto za sebe. Stručno osoblje i savremena tehnologija najbolja su garancija za rješenje zdravstvenih tegoba koje nosi moderan život. Masaža, hidroterapija, biljne kupke, aromaterapija, homeopatija i fitoterapija tretmani su kojima možete poboljšati svoje zdravlje.

MASAŽA pokreće sve što je nepokretno i ona je učinkovito i rasprostranjeno terapijsko sredstvo koje djeluje i na fizičkom i na fiziološkom planu. Stanja koja se uspješno liječe masažom su: srčani problemi, bolovi u vratu i leđima, uzrujanost i depresija, nesanica itd.

HIDROTERAPIJA je jedna od najstarijih i najdjelotvornijih terapija. Njome se liječe mnoge bolesti, olakšavaju bolovi, stimulira cirkulacija, potiče eliminacija toksina kroz kožu...

BILJNE KUPKE – dodavanjem biljnih ekstrakata različitog ljekovitog bilja za različite bolesti snažno se pojačava dejstvo učinka hidroterapije. Redovna upotreba biljnih kupki i pod nadzorom stručnjaka iznenađujuće veliki učinak ima kod bolesti s kojima se čovjek pomiri jer misli da su neizlječive. 

AROMATERAPIJA je upotreba eteričnih ulja iz biljaka za postizanje općeg zdravlja i dobrog izgleda. Posebno je učinkovita kod: stresa i problema vezanih za nemir, bolova u mišićima i reumatičnim bolovima, probavnih smetnji, ženskih problema poput PMS-a, problema vezanih za menopauzu i tegoba nakon poroda, kožnih problema itd.

HOMEOPATIJA je holistički oblik medicine kojem je cilj pomoći samoizlječenju tijela. Riječ homeopatija jednostavno znači: slično sličnim se liječi. To znači da tvar koja je izazvala simptome bolesti u zdravog čovjeka može koristiti za liječenje tih istih simptoma kod bolesnog. Temeljna filozofija na kojoj se zasniva ova praksa je da je svaka osoba jedinstvena i kao takva se mora liječiti.
Homeopati vjeruju da liječenje djeluje u skladu s pravilima poznatim pod imenom Zakoni liječenja, koji podrazumijevaju sljedeće:
- lijek počinje djelovati od vrha prema dolje,
- da djeluje iznutra prema van i od većih organa prema manjim,
- da se simptomi povlače obrnutim redoslijedom od onog kojim su nastupili.

Homeopatski lijekovi se prave od bilja, minerala i životinjskih izlučevina (zmijski ili pčelinji otrov) uz potenciranje. Lijekovi proizvedeni na ovaj način su sigurni i netoksični. Mogu ih koristiti i stariji i mladi pa čak i bebe. Homeopatija može liječiti svaku bolest, i fizičku i psihološku, iako njena učinkovitost očigledno ovisi o pojedincu.

FITOTERAPIJA je stara koliko i čovjek, jer humane bolesti postoje koliko i ljudski rod. Većina fitoterapeuta smatra da organizam funkcionira u jedinstvu sa psihom (duhom). Holističkim pristupom ovi stručnjaci koriste svoja znanja o svojstvima biljaka da uravnoteže razne životne energije klijenata tako da bi im organizam mogao sam sebe liječiti. Najčešći oblici lijekova uključuju tinkture, sirupe, masti, kreme, mehleme, kupke...
Ovim preparatima se liječe mnoge bolesti od alergija, artritisa, probavnih smetnji, glavobolje, nesanice, depresije, oboljenja kože.
A u našem prostoru na usluzi vam je homeopatkinja Sadika Avdić.


  


 


 Arhiva

Prijava na newsletter

Name:

Email:

337842
DanasDanas6
JučeJuče125
Ovog mjesecaOvog mjeseca3168
UkupnoUkupno337842
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Radio i TV Zehra