Hor Kewser PDF Ispis E-mail

 U novembru 2004. godine na inicijativu predsjednice naše organizacije hanume Sadike Avdić formiran je hor Kewser. Hor je u  početku brojao devetnaest djevojaka, a stručni rukovodilac bio je Edin Fazlić. Već 2005. godine izlazi i prvi CD snimljen u studiju Mehr u Teheranu gdje je ujedno urađen i aranžman. Muzički producent bio je Edin Fazlić, dok je autor svih tekstova Sadika Avdić. Prva promocija ovog CD-a bila je na centralnoj manifestaciji Mošus Pejgamberov 2005. godine u Zetri, gdje ga je publika, sudeći po kasnijim reakcijama, prihvatila sa oduševljenjem.
Krajem 2005. godine Hor je dobio novo stručno rukovodstvo – sopranisticu Lejlu Jusić i dirigenticu Samru Bučan. Sredinom 2006. godine izlazi i DVD sa četiri spota novih ilahija. Tekstove novih ilahija također je napisala Sadika Avdić, a muziku i aranžman Eldin Huseinbegović, Al’Dino i Ragib Habibija.
Zadnju godinu dana Hor se znatno obogatio novim glasovima, tako da danas u horu ima 30 djevojaka, u dvije postave, uvijek spremne za nastup, a njihov stručni rukovodilac je Ibrahim Alibegović. 
Tokom svog postojanja Hor je nastupao širom BiH, kao i u Novom Pazaru i Turskoj (Istanbul).

 

  


 


 Arhiva

Prijava na newsletter

Name:

Email:

337842
DanasDanas6
JučeJuče125
Ovog mjesecaOvog mjeseca3168
UkupnoUkupno337842
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Radio i TV Zehra